maanantai 17. huhtikuuta 2017

ESPOO // Makaronitehdas (Iso Omena)

Ihme ennakkoluuloja sitä aina onkin.

Jostain syystä elän aina siinä uskossa, että ostoskeskuksessa sijaitsevasta ravintolasta ei voi saada hyvää ruokaa. Espoon Isoon Omenaan(kin) levinnyt pastaravintola Makaronitehdas oli ainakin vallan erinomainen mesta.


Ensimmäinen 'Hangon Makaronitehdas' avasi ovensa Hangossa (dah) vuonna 2010.


Palvelu oli erittäin ripeää ja ennen kaikkea ystävällistä, sellaista kuin sen kuuluu ollakin. Heti ovella meille kerrottiin että ravintola on auki enää tunnin, mutta että ruoka tulee kyllä nopeasti ja no worries. 

Sudennälkäinen valintani oli makkarapasta: "Makaronitehtaalla omalla reseptillä valmistettua fenkolilla maustettua maalaismakkaraa, tomaattia, chiliä, valkosipulia, persiljaa, basilikaa ja parmesaania. 17,20€"

Ja kylkeen maalaisleipää ja tuota mitälie oliiviöljy–balsamico -seosta:

Yritimme tarjoilijalta kysellä tekevätkö leipänsä itse, mutta hän ei tiennyt mistä ne tulevat. No samapa tuo, kunhan maistui.

Ja ai että olipas hyvää. Leipä oli niin tuoretta ja maukasta että piti tilata toinenkin satsi (2,20€ per tommonen kahden palasen setti) ja pasta oli kerrassaan maukas. Hiukan loppua kohden tuli fiilis että se saattaa olla inan liian suolainen, muttei mitenkään häiritsevässä määrin.

Hangon Makaronitehtaassa tekevät sekä pastan että kastikkeet itse. Pasta väännetään durumvenhnästä ja luomukananmunista, ilman minkäänlaisia lisä– tai säilöntäaineita. Hyvää oli.

Ravintoloiden pastat ovat usein minun junttiin makuuni jostain syystä vähän kuivakoita. Tässä paikassa ei ollut sitä ongelmaa. Vaimon Carbonara kaipasi kuulemma hiukan lisää suolaa mutta hyvin näytti maistuvan sekin. 

Ainoa ihan pieni tyylivirhe Hangon Makaronitehtaassa on mielestäni se, että he mainostavat olevansa "työväenluokan pastapaikka" ja että varaa on syödä omalla rahalla olit sitten "työläinen, työtön, eläkkeellä tai ikuinen opiskelija". Eivät nuo hinnat nyt mitään älyttömiä ole, mutta en minä ainakaan opiskeluaikoinani syönyt 17 euron pastoja.

Suosittelen ravintolaa lämpimästi, ja aion käydä toistekin. Ensi kerralla ehkä kokeilen vaikkapa pastaa nimeltä Agnello ("Lampaan sisäfilettä valkosipuli-basilikaöljyssä sekä parmesaania ja punaviinikastiketta. 18,40 €").

Jälkiruoaksi lasku. Ehhehe.




2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä palvelusta. Erittäin hyvää. Omaan makuuni pasta oli ehkä hintaansa nähden vähän mautonta, ehkä olisi sitten pitänyt lisätä vähän pippuria ja suolaa. Otin jonkun vegepastan, ensi kerralla sit kunnon makkarasetti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin savukylki– ja makkarapohjaiset oli maukkaita nam.

      Poista