keskiviikko 3. toukokuuta 2017

TORNIO // Ofelia

Voi että. Nyt ei kyllä oikein lähteny.

Torniossa orkesterilaisten teki mieli syödä jotain normaalista rundin ruoka-aineympyrästä (pizza–kebab–hampurilainen) poikkeavaa pöperöä. Hotellin respasta meille suositeltiin lähellä sijaitsevaa, ilmeisesti vähän fiinimpää ravintolaa nimeltä Ofelia. Sinne siis.

Sisustuksesta nillittäminen tuntuu pöljältä, koska makunsa kullakin. Mielestäni kuitenkaan esim. televisio ja peilit, joihin on tussattu latteuksia eivät ole ns. pöytäliinapaikkaan sopivaa sisustamista. Yleisilme oli muutamia mauttomuuksia lukuunottamatta kuitenkin rauhallinen.

Latteuspeili ynnä rumpali DeFrost.


Nälkä ei ollut kauhea, joten päätin tilata pelkän alkupalalistalta löytyneen savuporokeiton. Seurueeseemme tilattiin keittojen lisäksi etanoita, vuohenjuustosalaattia ja pizzaa.

Savuporokeittoni oli ihan kelvollinen. Hieman siinä oli sellainen einesmäinen meininki, mutta en osaa sanoa oliko se kaupan hyllyltä haettua soppaa vai jotain muuta. Sikäli ihan sama että se kaupan keittokin on minusta ihan ok, juntti kun olen. Hieman turhan suolaista se oli. Kyljessä tulleet leivät olivat tylsiä mutta ihan siedettäviä. Jos keiton lisukeleipä ei ole ihan tuoretta, kannattaisi minusta tarjota sen kaverina jotain tuorejuustoa tai edes voita. Ei jäisi paha mieli kelleen.

2,5 dl savuporokeitto 9,90€.


Etana-annos oli kuulemma vettynyt ja mauton pettymys, ja pizza hieman kuivakkaa. Sen sijaan vuohenjuustosalaatti oli kuulemma oikein maukas! Ensi kerralla siis salaatilla rivi kiinni!

Kolmen täytteen pannupizza 13,50€.


Palvelu oli onneksi perusystävällistä ja riittävän nopeaakin. Tarjoilija tosin kertoi heiltä löytyvän kuivaa ja makeaa Fresitaa, mitä hiukan ihmettelimme. Vaan ovathan Fresita ja Freixenet sanoina aika lähellä toisiaan! (Plus se Freixenet oli oikeasti puolikuivaa, eikä kuivaa.) Mutta nämä nyt on pieniä asioita.

Sitä paitsi ruoan kanssa kuohuviiniä juovat ihmiset ovat minusta jotenkin epäilyttäviä. Ettäs, DeFrost, tiedät.

PS. Lueskelin muiden vierailijoiden kommentteja Ofeliasta FB-sivuiltaan ja siellä oli kyllä ruokia kehuttu kovastikin. Osuttiinkohan vain huonona päivänä paikalle?


1 kommentti:

  1. Onpa harmillista. Mietin tosin voiko tuollaisilla paikoilla yleensä olla huonoja päiviä. Ruoan pitäisi aina olla parhaimmillaan ja hintansa väärtti. Jos siis haluaa menestyä.

    VastaaPoista

TURKU, Tårget

Turku on tosi kiva kaupunki. Eritoten keväällä ja kesällä ja eritoten siitä Aurajoen tienoilta. Aina ohi ajaessa tekee mieli pysähtyä syömää...